Mijn favorieten

Over het NWWI

Het NWWI is in 2009 opgericht om geldverstrekkers, intermediairs en consumenten inzicht te bieden in de wijze waarop de waarde van woningen is vastgesteld. Het NWWI is hét keurmerk voor woningtaxaties en heeft als belangrijk doel het verhogen van de deskundigheid, betrouwbaarheid en transparantie van woningtaxaties. Het biedt betrokkenen meer zekerheid en draagt bij aan het voorkomen van taxatiefraude.

Het NWWI is een onafhankelijke stichting zonder winstoogmerk en geaccepteerd door het WEW. Het Waarborgfonds Eigen Woningen is de uitvoerder van de Nationale Hypotheek Garantie (NHG).

Onderscheidend

Het NWWI onderscheidt zich op een aantal essentiële punten van commerciële taxatie- en validatiebureaus:

Het NWWI:
  • Is een stichting zonder winstoogmerk.
  • Is transparant over de opbouw van de NWWI-bijdrage 
  • Meldt geldverstrekkers een vooraf opgegeven gewenste waarde.
  • Draagt bij aan het voorkomen en opsporen van frauduleuze taxatierapporten en is gesprekspartner bij fraudeprojecten vanuit o.a. het Ministerie van Justitie.
  • Wil bijdragen aan betere positionering en imago van de taxateur in de financiële wereld.
  • Biedt taxateurs een eigen Taxatiesoftwarepakket (TaxRap) en biedt gebruikers van andere taxatiesoftware eenvoudig de mogelijkheid om een koppeling met onze systemen te maken.
  • Maakt geen prijsafspraken en wijst geen opdrachten aan taxateurs toe.

Betrokken organisaties

Het NWWI is opgericht door de brancheverenigingen NVM en VBO makelaars. Overheid, brancheorganisaties, de Organisatie van Financiële Dienstverleners (OvFD), de Stichting Waarborgfonds Eigen Woningen (WEW) en veel geldverstrekkers dragen het NWWI een warm hart toe.
Alle geldverstrekkers in Nederland accepteren een taxatierapport welke door het NWWI is gevalideerd. Sterker nog, in vrijwel alle gevallen eisen geldverstrekkers zelfs een door het NWWI gevalideerd rapport, voor zowel NHG als niet-NHG financieringen.
Meer weten? Neem contact op met ons kantoor.